Katalin napi kézműves foglalkozás & táncház

2023.11.25.

KATALIN NAPJÁN ZÁRJUK A PAJTA PROGRAMOT

Katalin nap elteltével régen már nem volt szokás mulatságokat tartani, a hidegebb idő és az Adventre, Karácsonyra való készülődés miatt is. 

Mi is így készülünk: délután lesz nálunk mindenféle kézműves foglalkozás, mint nemezelés és ajándéktárgyak készítése, majd az elcsendesülés előtt este még egy fergeteges táncházat is tartunk Szabó Csabával és a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttessel. 

Katalin napkor több helyen a férfiak szokása volt, hogy a napot böjtöléssel töltötték, és cserében abban bíztak, hogy éjszaka megálmodják jövendőbelijük személyét. Mi álmodozást nem böjttel, hanem a közeli Illés Borászat kiváló boraival szeretnénk támogatni és megköszönünk bármit, amit hoztok a batyuban. 

A program természetesen gyermekbarát. 

Ezzel a programmal zárul a 8 hónapja tartó  Pajta Programsorozatunk, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program részeként valósult meg.   

2023. 11. 25. szombat

14:00-17:00 Nemezelés Viktor Ildikóval 

16:00-17:30 Adventi hangolódás / ajándéktárgyak készítése

18:00-19:30 Táncház

 Parókia Coworking - 8283 Káptalantóti, Petőfi utca 36-38.

Az esemény INGYENES, gyermekeknek is szeretettel ajánljuk!

A helyszínen szelektív hulladékgyűjtő kukákat helyezünk ki. Köszönjük, hogy Önök is ügyelnek, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen, illetve amik termelődtek, azokat a megfelelő kukába helyezik. 

A Pajta Program eseménye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program részeként valósult meg.
#veszprémbalaton #veb2023 #pajtaprogram #parokiacoworking